14k Views 9 Comments

Onderzoeksbureau Numbeo heeft de nieuwste wereldwijde cijfers over de kosten van levensonderhoud gepubliceerd. In de nieuwe index behoren de Italiaanse restaurants tot de duurste van Europa, terwijl boodschappen doen en woonruimte huren relatief goedkoop zijn. We werpen een korte blik op de kosten van levensonderhoud in Italië.

Uit eten gaan is duur

In Italië uit eten gaan is duurder dan in Finland, Zweden en in meer dan honderd andere landen, volgens de index van Numbeo. Zo kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant 50 euro per persoon. Daar staat een relatief goedkope cappuccino tegenover: slechts € 1,31 gemiddeld.

In Noorwegen is uit eten gaan het duurst, op de voet gevolgd door Zwitserland en Denemarken. Wil je goedkoop uit eten dan moet je naar India. Dat land bungelt onder aan de lijst van de 110 onderzochte landen. Italië komt voor de totale kosten voor levensonderhoud op een 19de plek uit. Nederland is nog iets duurder met een 16de plek in het wereldwijde klassement. Het duurste land voor de totale kosten van levensonderhoud is – en dat zal je waarschijnlijk niet verbazen – Zwitserland.

Goedkoop boodschappen doen

Duurdere restaurants zijn in Italië flink duurder geworden. Maar goed eten voor een acceptabele prijs is nog altijd prima mogelijk. Al was het maar omdat je vrij goedkoop boodschappen kunt doen en zelf kunt koken. Een liter melk kost op dit moment gemiddeld € 1,24. Voor een brood betaal je € 1,59 en een fles wijn uit de middenmoot heb je al voor 5 euro.

Over het algemeen neemt Italië een 25ste plek in voor de kosten van boodschappen, waardoor het goedkoper is dan een aantal andere EU-landen, waaronder Frankrijk en België. Voor goedkope supermarkten in West-Europa moeten prijsshoppers naar Spanje. Nederland heeft ook relatief goedkope supermarkten. Het is ongeveer vergelijkbaar met Italië en staat op een 28ste plek in de wereldranglijst.

Huren in Italië

Huren in Italië is volgens het onderzoek relatief goedkoop. Italië neemt de 38ste plaats op de ranglijst in. In Nederland is huren op dit moment echter nog eens stuk goedkoper. Nederland staat op de 18de plek. De duurste plek ter wereld om woonruimte te huren is Singapore. Natuurlijk maakt het uit of je iets huurt in een grote stad of elders in het land. De kosten voor het huren van woonruimte in Rome zijn natuurlijk niet mals. Gemiddeld moet je voor een studio in een Italiaanse stad € 590 per maand neertellen.

Kopen in Italië

Een huis kopen in Italië is ook voor veel Nederlanders en Vlamingen een interessante optie. Het maakt nogal wat uit voor welke regio je kiest. Zoals je kunt verwachten is de huizenprijs in Toscane en Lazio (Latium) behoorlijk hoog. Ook redelijk veel betaal je in de buurt van Milaan of in het welvarende Trentino-Zuid-Tirol. In Calabrië en Molise ben je het goedkoopst uit. De verschillen in huizenprijzen in Italië per vierkante meter worden goed duidelijk in het onderstaande plaatje.

De gemiddelde huizenprijs in Italië in kosten per vierkante meter (bron: ee24.com)

Was je op zoek naar informatie over de kosten van Italië als vakantieland, lees dan dit artikel.

Bron: thelocal.it

Hoeveel kost levensonderhoud in Italië?
4.6 (7 stemmen)
Armani Goedkoop nl 2019 Collectie KopenBeslist Schoenen CredxBo

ItaliëkostenlevensonderhoudNumbeoonderzoekwonen en werken

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:Hoeveel kost levensonderhoud in Italië? – DitIsItalie.nl | Good Things From Italy

  2. Pingback:Is Italië duur als vakantieland? - DitIsItalie.nl

Geef een reactie Reactie annuleren

Van 2017 UpdateSummer 53 Beste Afbeeldingen CruyffLast OikwPXZuT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

EXPO 2015 Column: het vliegveld Nike Hoge Adidas Damesgt; Sneakers Internationalist Wedge 3LARq54j