Gepubliceerd op 12 mei 13, 18:51
Roshe Nike Sportschoenen Wit One Damesschoenen P1s5709 nvwmN80O
TILBURG- De teleurstelling van de 2-0 nederlaag in Tilburg verloor het zondag bij Adam Maher van de vreugde vanwege de bekerwinst. De middenvelder over het duel met Willem II, het wisselvallige seizoen en zijn eigen toekomst. “Je weet nooit hoe het gaat.”

“Ik had niet verwacht dat we zo slecht zouden spelen vandaag”, zei Maher. “We wisten dat we nog achtste konden worden en dat er voor de club financieel nog veel te winnen viel. Dit is dus heel jammer. Bij Willem II was er meer wil om te winnen. Na de prestatie van donderdag in De Kuip is deze nederlaag echt dramatisch.”

Leerzaam
Vorig jaar eindigde AZ als vierde in de Eredivisie. Verder werden in de Europa League de kwartfinales gehaald en bereikte de ploeg van Gertjan Verbeek in de KNVB beker de halve eindstrijd. Maher: “Als ik moet kiezen tussen dat seizoen en dit jaar met een tiende plek en de bekerwinst, kies ik toch voor vorig jaar. Dit seizoen was echter ook heel leerzaam.”

Wisselvallig
Het contrast tussen de bekerwinst en uitnederlaag in Tilburg is typerend voor dit seizoen, zo erkent ook Maher. “Ja. We zijn afgelopen zomer veel goede spelers kwijtgeraakt. Dit seizoen hebben we het gedaan met meer jonge spelers. We speelden vaak wel goed, maar de resultaten waren wisselvallig. De afgelopen weken hebben we het goed opgepakt door veel wedstrijden te winnen. We kunnen er trots op zijn dat we een prijs hebben gepakt. Daardoor hebben we het hoogst haalbare ticket voor de Europa League.”

ToekomstNike W Print Weare In De Thea Schoenen Bordeaux Max Rood Air Shop O8nwP0k
Maher: “Over volgend seizoen is nog helemaal geen duidelijkheid. Ik ben nu dus ook niet bezig met een afscheid van AZ. Ik sta nog tot 2015 onder contract bij AZ. Het is dus goed mogelijk dat ik tijdens de voorbereiding op komend seizoen gewoon nog bij AZ speel. Zo is het met Niklas Moisander ook gegaan. Je weet nooit hoe het gaat. Ik wil me eerst op het EK met Jong Oranje richten.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl

AZ TV
Bekijk ook de reacties van Nick Viergever en Jozy Altidore.

Stengs: 'Gaf een lekker gevoel' ALKMAAR- Hij moest meer dan veertien maanden toekijken met een zware kruisbandblessure. Inmiddels is hij weer fit en speelde hij afgelopen week voor het eerst weer 90 minuten: Calvin Stengs .. Lees verder
Seuntjens: 'Geduldig blijven' ALKMAAR- Voor het tweede duel op rij stond hij zaterdagavond in de spits. En net als midweeks was hij trefzeker voor AZ, dat moeizaam van De Graafschap won. Mats Seuntjens .. Lees verder
Roshe Nike Sportschoenen Wit One Damesschoenen P1s5709 nvwmN80O